Introducere

Cu o echipa tanara, dinamica, plina de inovatii si cu o imaginatie bogata, compania noastra isi propune abordarea unui segment de piata ce presupune o experienta vasta din punct de vedere tehnic, in proiectarea, confectionarea, prelucrarea si montarea elementelor din fier, fier forjat, Aluminiu si Inox.
Fiind in plina ascensiune dorim sa satisfacem cele mai exigente cereri ale clientilor nostri, si din acest motiv dispunem de o gama variata de modele deja proiectate, insa, la cerere, din elementele existente si expuse pe site-ul nostru, putem oricand sa proiectam modelul de scara, balustrada, gard, poarta, usa metalica, foaie usa metalica, rampa pentru acces, scara interioara si exterioara si diverse segmente de structura, din fier, fier forjat, Aluminiu si Inox deosebit de frumoase, clasice sau iesite din comun, cu o rezistenta indelungata la ruginire si uzura, dorit de Dumneavoastra!
Daca pana acum ne-am axat mai mult pe partea mai grea a acestui domeniu, proiectare, executie, confectie si montaj structuri din fier si Aluminiu, de diferite dimensiuni pentru o gama de proiecte foarte diversificata, ne-am gandit sa trecem si la partea 'neascunsa si decorativa' a acestui domeniu, si anume la proiectarea, confectionarea, prelucrarea si montarea elementelor din fier, fier forjat, Inox si Aluminiu.
Totodata va putem ajuta la proiectarea, confectia si montarea unor structuri de rezistenta, din diferite tevi din fier, rectangulare, optime pentru proiectul dorit, precum si diferite piese de mobilier (mese, scaune, bancuri de lucru etc.) si elemente de sustinere si agatare, pentru casa, gradina, garajul sau atelierul Dumneavoastra.

Istoria si compozitia fierului forjat:

Multi dintre noi stim arata fierul forjat, dar putin cunoastem compozitia si istoria acestui material, care, prelucrat cum trebuie, este superb si foarte rezistent daca este intretinut corespunzator. Fierul forjat este un aliaj de fier cu un continut foarte scazut de carbon (sub 0,08%), spre deosebire de fonta (care are carbon intre 2,1 si 4%), si insertii fibroase, cunoscute sub numele de zgura, pana la 2% din greutate. Fierul forjat este un element dur, maleabil, flexibil, rezistent la coroziune si, extrem de important pentru utilizarile sale in constructii, si nu numai, usor de sudat. Inainte de dezvoltarea metodelor eficiente de prelucrare a otelului si de disponibilitatea pe piata a unor cantitati mari de otel, fierul forjat era forma cea mai cunoscuta de fier maleabil. Foarte multe articole industriale, inainte de a fi produse din otel moale, au fost initial confectionate din fier forjat, ca de exemplu niturile, cuiele, sarmele, lanturile, sinele, conductele de apa si abur, potcoave, balustrade, fier ornamental. Desi a fost folosit secole pe post de arma, sabiile din fier forjat le-au inlocuit pe cele din bronz, fapt raspandit pana in Europa centrala si de vest; sa nu uitam ca din cele mai vechi timpuri, mai exact dupa vreamea armatelor hititilor si a grecilor, in anii 3500 inainte de Hristos, au inceput sa-si echipeze armatele cu sabii din fier forjat, datorita faptului ca erau mai rezistente atat in timp, cat si in lupta. Pana in secolul al V-lea inainte de Hristos, fierul forjat era un material mai pretios decat aurul. Piesele de mobilier din fier forjat au o istorie bogata, care dateaza din epoca Imperiului Roman. Exista si astazi porti de fier forjat la Westminster Abbey, in Londra. Totusi aparitia fontei si a otelului din ce in ce mai ieftin a provocat incetul cu incetul declinul confectiilor din fier forjat. Ultimele lucrari de acest tip in Marea Britanie dateaza din 1974.

Istoria si compozitia Inoxului:

In industria metalurgica, otelul inoxidabil, cunoscut si sub numele de otel inox sau pur si simplu inox, provenit din termenul francez „inoxydable”, este un aliaj de otel cu un continut minim de 10,5% crom. Principala proprietate a otelului inoxidabil este aceea ca nu se corodeaza, nu rugneste si nu se pateaza atat de usor ca un otel obisnuit. Totusi, trebuie satiut faptul ca in medii cu continut scazut de orxigen, cu salinitate ridicata sau cu o proasta circulatie a aerului, este posibil ca fenomenul de coroziune sa apara intr-o anumita masura la un moment dat. Pentru a 100% inoxidabil, e nevoie de o proportie foarte ridicata de crom si de prezenta oxigenului in permanenta. Din punct de vedere istoric, este de ramrcat ca unele obiecte artizanale rezistente la coroziune s-au pastrat inca din antichitate. Cel mai cunoscut exemplu este cel al Pilonului de Fier de la Delhi ridicat in jurul anului 400 dupa Hristos. Spre deosebire insa de o constructie din otel inoxidabil, aceste obiecte nu isi datoreaza durabilitatea cromului, ci constinutului ridicat de fosfor care, combinat cu anumite conditii meteo locale favorizeaza formarea unor straturi de protectie. Rezistenta la coroziune a aliajelor fier-crom a fost descoprita prima data in 1821 de metalurgistul francez Pierre Berthier, care a sugerat folosirea acestora in industria tacamurilor. Elemente din otel inox sunt extrem de apreciate in doemniul arhitecturii contemporane, atat din motive practice cat si estetice. Inoxul afost in mare voga in perioada Art Deco. O serie intreaga de poduri, monumente sau sculpturi sunt construite din otel inoxidabil, industria automobilelor ii este de asemenea profund recunoscatoare acestui element, ca si cea feroviara pentru constructia de vagoane sau industria aeronautica pentru constructia primelor avioane.

Istoria si compozitia Aluminiului:

In anul 1789 Antoine Lavoisier, prezinta teoretic alumina (oxidul de aluminiu), care trebuie sa contina un metal nou. De aici pleaca intregul proces pentru a obtine un material nou, cat mai pur, lucru reusit abia in 1895 de catre Paul Heroult, care a obtinut Aluminiu cu o puritate de 99.5%. Aluminiul este cel mai raspandit metal din scoarta uscata a pamantului, reprezentand 7% si fiind astfel al treilea dintre toate elementele chimice (primul fiind oxigenul, iar al doilea siliciul). Cu toate calitatile sale deosebite si raspandirea lui masiva pe glob, el a patruns abia in ultimul secol in tehnica moderna .De ce ? Pentru ca el nu se gaseste niciodata in stare nativa in natura, ci numai sub forma de combinatii, din care se extrage cu destula greutate, motiv pentru care are si un cost mai ridcat ca material, cat si la prelucrare.

Ce este patina?

Patina timpului apare pe suprafetele de cupru si bronz ca rezultat al influentei atmosferice de lunga durata. Dupa o perioada de mai multi ani, fierul forjat necesita putina atentie si intretinere. Nu trebuie neaparat sa ajungeti la revospirea acestuia. Cum se intretine fierul forjat? Umpleti un lighean sau o galeata cu apa calda, in functie de cantitatea de fier pe care o aveti de curatat. Combinati apoi cu detergent de vase sau otet. Cu o laveta curatati fierul forjat, apoi daca aveti si ceva rugina, folositi o perie de sarma moale. Mai curatati odata cu apa si otet sau lichid de vase, cu laveta muiata.Gata!! Fierul forjat e curat.

Check Page Rank Real Web director web
Confectii metalice Istylum 0728447019/0755686220 office@istylum.com